Pyszne muffiny do szkoły

Uwaga! Włącz blokadę reklam, bo wyskoczą reklamy i okienka, których nie kontrolujemy. Filmy wgrywają się do 60 sekund - czekaj cierpliwie. Widzisz kod antyspamerski? Przepisz i zatwierdź. Film nie działa? Odśwież stronę! Nadal nie działa? Zgłoś, a naprawimy jeśli się da! Masz Operę? Kliknij tutaj!

W dzisiejszym vlogu „Wy Dobrze Jecie” Dorota wraz z Olą i Jeremim przygotują pyszności do szkoły. Muffiny orkiszowo-warzywne lub orkiszowo-owocowe bez jaj, ale zdobione z dziećmi.

Składniki:

2 szkl. mąki (pełnoziarnista/orkiszowa, najlepsza św. Hildegardy)

1/2 szkl. cukru trzcinowego nierafinowanego lub erytrolu

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1 szklanka napoju roślinnego np. ryżowego

2 łyżki octu jabłkowego

1/2 szklanki oleju ryżowego

Wykonanie:

Napój roślinny (temperatura pokojowa, nie z lodówki) i ocet wymieszać razem odstawić na 5 minut. Dodać olej.

W drugiej misce wymieszać suche składniki.

Mokre rzeczy wlać do suchych i energicznie mieszać.

1 jabłko pokrojone w drobną kosteczkę lub 1 marchew startą na tarce na gruby wiór dodać do ciasta i dobrze wymieszać.

Następnie na muffinkowej blaszce umieścić muffinkowe papilotki, nakładać ciasto do poziomu maksymalnie 3/4 wysokości papilotki.

Piec ok. 20 minut w 180 stopni C.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

JuniorFilm.pl - darmowe filmy dla dzieci i młodzieży. Nie hostujemy filmów na serwerze - publikujemy wklejki iframe i playery z linkami mp4 z zewnętrznych stron (np. YouTube), które zakazują łamania praw autorskich. Roszczenia kieruj do stron źródłowych. Usuwamy wpisy z playerami na prośbę autorów, producentów i dystrybutorów. Używamy motywu WPEnjoy z modyfikacjami.