Dzisiaj zrobimy pyszne czekoladowo-pomarańczowe babeczki! A najlepsze jest to, że nie będziecie musieli po tym zmywać naczyń! To dlatego, że zamiast foremek użyjemy skórek od pomarańczy! Fajnie, co? Najpierw musimy odciąć górę owoców i wyciągnąć miąższ, nie uszkadzając skórki. Pamiętajcie, żeby zachować ostrożność podczas używania ostrych rzeczy. Lepiej poproście kogoś dorosłego o pomoc! Sammy zajął się wyciskaniem soku z pomarańczy, więc zabierzemy się za pomarańczowe foremki. Zdziwicie się, jakie to proste! Można je wykonać w dwóch krokach! Krok pierwszy – kładziemy górę pod spód. Krok drugi – stawiamy na niej skórkę. Na koniec zabezpieczamy wszystko wykałaczką. Pora zabrać się za pieczenie! Zaczniemy od ciasta! To proste! Potrzebujemy cukru, soku pomarańczowego, jajek, roztopionej czekolady, roztopionego masła i mąki! W filmiku znajdziecie dokładne ilości wszystkich składników! Teraz wystarczy tylko przelać ciasto do foremek i piec przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Pamiętajcie tylko, żeby nie wlewać ciasta do samego końca, bo w piekarniku na pewno trochę urośnie. Na koniec zostało nam tylko dekorowanie babeczek! Możecie puścić wodzę wyobraźni i na przykład dodać bitą śmietanę lub marmoladę! Smacznego kochani!